Wat doet Niels eigenlijk in Kaapstad?

Studeren, wat anders!?

In het kader van het vak  “International Consultancy and Social Change” aan de Universiteit van Amsterdam ga ik, met twee andere Nederlandse jongens, als consultant werken bij RLabs: Reconstructed Living. RLabs streeft The Social Revolution na, dit doen ze middels ICT, op verschillende manieren. Het uitgangspunt is altijd dat de kansarme bevolking (in dit geval dus de locals in Kaapstad) zijn kansen vergroot.

Zo geeft RLabs ondernemerscursussen aan townshipbewoners, leren ze vrouwen omgaan met zakelijke social media, bieden ze ruimte en kennis aan om succesvoller te ondernemen etc. Kijk voor meer informatie op www.rlabs.org.

Op dit moment is het nog niet helemaal zeker aan welk project we gaan werken. Grote kans dat het de “innovation incubator” (hoe cool kan een project klinken!) wordt. Als er meer duidelijk is over mijn precieze werkgebied ben jij, als trouwe bloglezer, de eerste die het hoort.

Ook (het veldonderzoek van) de afstudeerscriptie van mijn master gaat in Kaapstad plaatsvinden. Hoe dit onderzoek er precies uit gaat zien, hou ik nog even voor me.

Op dit moment is een medewerker van RLabs hard bezig om onderdak voor ons te regelen. Een dag voor vertrek hebben we hier nog geen uitsluitsel over.

Nog geen project, geen duidelijk scriptiedoel en geen onderdak: Kaapstad, wat een avontuur!